Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с климатика? Работи ... ама не работи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
    Сорка за грешката,количеството е точно - 500гр - R134
    Масло за компресора - SP10
    Количесто - 130 cmi
    Вискозитет - Sp10 = 46

Подведох те,понеже на мойта сложихме 550 гр,уж да духа по-добре
    Не,че не съм доволен,7 градуса си държи на външна 34-35
    Оказа се, че количеството си ми е точно толкова - 500, машината автоматично го определяла, а според човека от сервиза проблемът ми е задръстен поленов филтър, понеже духа доста слабо от духалките при максимално охлаждане и вентилатор на макс. И без тва си беше за смяна, ще видим дали има подобрение.
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
      Оказа се, че количеството си ми е точно толкова - 500, машината автоматично го определяла, а според човека от сервиза проблемът ми е задръстен поленов филтър, понеже духа доста слабо от духалките при максимално охлаждане и вентилатор на макс. И без тва си беше за смяна, ще видим дали има подобрение.
      Ами би трябвало да има,филтъра оказва доста голямо влияние в/у работата на климатика.
      Аз си го сменям в началото на лятото веднъж,към края на лятото пак и веднъж през зимата.
      Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
      Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
      Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
      Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
      Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Ами би трябвало да има,филтъра оказва доста голямо влияние в/у работата на климатика.
        Аз си го сменям в началото на лятото веднъж,към края на лятото пак и веднъж през зимата.
        Абе за смяна си е (сменях го есента при предишната смяна на масло), даже почна да ми се запотява стъклото отвътре. Днес ще го оправя.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
          Абе за смяна си е (сменях го есента при предишната смяна на масло), даже почна да ми се запотява стъклото отвътре. Днес ще го оправя.
          Няма такъв филм машината да определя...машината сипва както й зададеш...на мен Кукера ми доля 200 грама фреон, за да заработи климатика като хората...на око го прецени той....сега духа 5.4С
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Абе няма такъв филм "на око",понякога и 50 гр повече фреон,пречат на системата...

Comment

Абе няма такъв филм "на око",понякога и 50 гр повече фреон,пречат на системата...
              Естествено че няма такъв "филм".Ти се хващаш за думата.Satanism не е длъжен да знае какво се прави, просто "термините" които използва са подвеждащи.
              sigpic
              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Моя грешка значи
                Разбрах го така както съм го прочел

Comment

Оказа се, че оня тъпак климатикаджията е сипал 650 вместо 500 гр. В резултат, климатикът нон стоп е включвал и изключвал до момента, в който не ми е изгорил бушончето командващо защитата. След като 2 пъти ходих да го питам кво става и що не работи първият път ми каза, че ми бил задръстен поленовият филтър, а вторият направи великото географско откритие, че не стигал ток до компресора и предложи срещу още 30 кинта електрикаджията му да диагностицирал проблема?!? Естествено го отсвирих и с малко помощ от един приятел попаднах на качествен сервиз за климатици в...Костинброд!?! Човекът освен всичко друго разбираше и от електричество и за нула време провери какво не е наред, и за сумата поискана за "диагностициране на проблема" от оня наглец плюс още 10 кинта ми оправи проблема и ми източи, премери и напълни както трябва ситемата. В резултат, дори и с поленов филтър за смяна, в колата е хладилник.

п.п. Никога не ходете в сервиза за климатици до бившият хладилен завод, срещу локомотивното депо на улицата (забравих как се казва), водеща към централният вход на гробищата! Просто там разбират само от Астри и Б4-ки
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Колега дай адрес и телефон на въпросния климатикаджия от Костинброд, ако е възможно на ЛС
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                    X